Hovězí guláš

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Hovězí guláš

Dietnější verze guláše.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

  2. Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

    Zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

  3. Tip

    Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.

    Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo.

    Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte