Dýňové rizoto po jamajsku

Soucitně.cz

Dýňové rizoto po jamajsku

Extrémně lahodné, zdravé a syté rizoto s kokosovou příchutí. Jde navíc o velmi jednoduchý recept bez smažení - vše se nasype do vody a nechá vařit.

Postup přípravy

  1. Den předem namočené fazole dáme vařit do velkého hrnce s vodou alespoň 1h (fazole z konzervy stačí slít a nevařit). Když jsou fazole uvařené, přidáme kokosové mléko a všechny ostatní suroviny: Oloupeme dýni (hokkaido necháme se slupkou), odstraníme semínka a nakrájíme na kostky (asi 1-2 cm). Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme do vody k fazolím a okořeníme čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži natural (bílá by se rozvařila příliš brzy) a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina byla asi 1 nebo 2 cm nad zeleninou a rýží.

  2. Přivedeme do varu, dobře přikryjte pokličkou a povařte na mírném plameni 25 minut (nebo kolik je napsáno na obalu rýže), čas od času zkontrolujte a v případě potřeby dolijte trochu vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni a mrkev ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se zcela rozvaří).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte