Špagety s omáčkou z červené řepy

Soucitně.cz

Špagety s omáčkou z červené řepy

Špagety s omáčkou z červené řepy a vlašských ořechů jsou netradiční, avšak velmi snadnou, chutnou a zdravou variantou pokrmu z kategorie „rychlovky“. Vlašské ořechy dodají omáčce krémovou konzistenci a plnou chuť.

Postup přípravy

  1. Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou. Vody nedáváme mnoho, pouze tolik, aby řepa byla těsně pod hladinou.

    Osolíme a vaříme 15-20 minut, dokud řepa nezměkne. Ideální je použít malý vysoký hrnec, ve kterém řepa po uvaření půjde dobře rozmixovat tyčovým mixérem.

  2. Mezitím dáme vařit vodu na špagety. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a necháme uvařit standardním způsobem.

  3. V mixéru si pomeleme vlašské ořechy a přidáme je do hrnce s rozmixovanou řepou. Za stálého míchání směs chvíli vaříme, dokud nezíská krémovou konzistenci. Ke konci přídáme na kostičky nakrájené tofu nebo tempeh.

    Špagety s omáčkou servírujeme na talíř a dle libosti posypeme sušeným lahůdkovým droždím.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte