Podzimní klasika...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 000 ml |
1 000 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna potopená. Vaříme až změkne.
-
Uvařenou dýni rozmixujeme spolu s hladkou moukou. Jestli je moc hustá, přidáme vývar. Vrátíme na sporák a přidáme mléko. Všechno ještě převaříme.
-
Servírujeme se lžící zakysané smetany, nasekanými bylinkami a posypané granolou.
Makronutrienty
57%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 150 kJ | 792 kJ |
Kalorická hodnota | 35,9 kcal | 189 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,83 g
1,75 g |
20,2 g
9,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,383 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,81 g
0,489 g |
9,52 g
2,58 g |
Bílkoviny | 1,13 g | 5,95 g |
Sůl | 0,771 g | 4,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů