Dort s mascarpone s ovocem

Veronika's cuisine

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Dort s mascarpone s ovocem

Jestliže vás čeká v nejbližší době narozeninová oslava, vsaďte na tento nadýchaný dort s jemným krémem z mascarpone a svěžím ovocem. Zvládne ho naprosto každý. Chutná i vypadá báječně.

Postup přípravy

  1. Oddělíme si do velké mísy bílky od žloutků. Pomalu začneme bílky vyšlehávat a přidáme cukr.

    Do tuhého sněhu z bílků postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté kakao.

    Těsto si rovnoměrně rozdělíme do 2 kulatých pečících forem o průměru 20 cm.

  2. Upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia cca 20 minut. Upečené těsto vyzkoušíme klasickým testem se špejlí a dame vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. Ve velké míse vyšleháme smetanu a k ní postupně přidáme mascarpone. Vznikne nám krém, který dame vytuhnout do lednice pro snadnější nanášení.

  4. Vychladlé korpusy rozpůlíme, na každý rovnoměrně naneseme ovocný džem a krém. Boky můžeme ozdobit pomocí cukrářského sáčku a nebo jen uhladit krém nožem. Poslední vrstvu korpusu ozdobíme ovocem a jedlými květy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte