- 2h
- 12 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krupice
|
240 g |
olej řepkový
|
6 lžic |
sůl
|
1 špetka |
hladká mouka pšeničná
|
240 g |
Krém pařížský | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
250 ml |
vaječný žloutek
|
3 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao
|
20 g |
čokoláda hořká
|
20 g |
polohrubá mouka
|
50 g |
cukr krupice
|
100 g |
máslo
|
1 kus |
Krém kávový | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
1 kus |
cukr moučka
|
2 lžíce |
káva instantní
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Bilky s cukrem michame robotem na maximum,a to tak dlouho, dokud je opravdu hooodne pevny..zjistite zkouskou,ze do snehu namocite spicku prstu a snih vam pri otoceni prstu stoji nahoru a nehne se..pak pridate olej, zloutek po zloutku,stale pri tom mixujete-uz neee uplne na maximum,a nakonec uz jen metlickou rucne mouku.
Pekla jsem na 180°C cca 40 - 45 minut.
-
svařit v hustou kaši a nechat do druhého dne
Druhý den zašlehat 1 změklé máslo - dělala jsem z 1,5 dávky
-
Na střídačku vrstvíme korpusy a krémy.
Pomázla jsem lehce jedno patro marmeládou a pláty korpusů provlhčila rumem smíchaným s kávou. Zdobíme dle fantazie a chladíme
Makronutrienty
48%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 566 kJ | 2 729 kJ |
Kalorická hodnota | 374 kcal | 652 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,2 g
18,6 g |
52,7 g
32,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,02 SVJ | 5,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,3 g
12,7 g |
45,8 g
22,1 g |
Bílkoviny | 5,82 g | 10,1 g |
Sůl | 0,149 g | 0,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů