Domácí salko do vaječného likéru

Kitchen Book

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Domácí salko do vaječného likéru

V podstatě platí poměr 3:1. Já si upravila množství tak ,aby mi vyhovovalo na várku kterou potřebuji. Vy si jej samozřejmě upravte tak ,aby množství vyhovovalo Vám. V receptech na salko se často objevuje máslo, takže první pokus probíhal za přidání másla. Jenže mi v receptu přišlo naprosto zbytečné a přeci jen nechci pít máslo

Postup přípravy

  1. Mléko s cukrem přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut dokud nám směs nezmění barvu lehce do žluta a nezačne houstonut. Když mléko s cukrem začíná houstonut je potřeba hlídat bedlivěji aby se nám nepřipálilo. Pokud se tak stane, můžete salko rovnou vyhodit nesnažte se ho zachraňovat, pachuť po spáleném z něj nikdy nedostanete . Takto připravuji na vánoce x litrů salka je to prostě domácí a s cenou kupovaného salka nesrovnatelné

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte