Domácí müsli tyčinky nebo křupavé kroužky bez lepku, mléka, sóji i vajíček

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Domácí müsli tyčinky nebo křupavé kroužky bez lepku, mléka, sóji i vajíček 1 další fotka

Šťavnaté tyčinky bez výše uvedených alergenů, pokud by Vám dělaly problém i oříškové tuky je možné na spojení použít bezmléčný tuk... Z této dávky je jich asi 26 ks a musím říct, že se mi do nich podařilo propašovat tentokrát i sušené plody černé jeřabiny - ARÓNIE, které jsou přímo vitamínovou bombou.

Postup přípravy

  1. Do mísy všechny ingredience odvážíme, alespoň jednu třetinu odsypeme a rozmixujeme (pro lepší propojení). Sypkou směs vrátíme zpět ke směsi původní. Přilijeme přesnídávku, sirup, tuk. Vše rukou promícháme až vznikne lepkavá koule.

  2. Troubu rozehřejeme na 160°C. Pečící nádobu vyložíme pečícím papírem a vlhkou rukou rozvrstvíme müsli těstíčko po celé ploše (výška cca 0,5-1 cm). Pečeme cca 30 -40 minut spíše sušíme...

  3. Po upečení necháme na mřížce úplně vychladnout a ztvrdlou placku ostrým nožem rozřežeme na tyčinky... nebo využijeme silikonovou formičku na tyčinky či donuty - kroužky.

  4. Tip: pokud těstíčko na plech jen rozdrobíte, dostanete skvělou domácí granolu, kterou můžete uchovávat i několik týdnů v plechové dóze a dopřávat si ji k snídani či svačině.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte