Jednoduchý a rychlý recept na falešnou majonézu z vařených vajec. Omáčka klasickou majonézu zcela nahradí, je lehká a dietní.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
0,25 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
mléko
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme na tvrdo (cca 8 minut po ponoření do horké vody) a necháme zchladnout. Oloupaná vejce vložíme spolu s dalšími surovinami do mixéru a rozmixujeme do hladka, případně můžeme použít také tyčový mixér.
Falešnou majonézou můžeme použít také jako základ na přípravu domácí tatarské omáčky.
Makronutrienty
8%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 830 kJ | 1 020 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,45 g
1,89 g |
3,01 g
2,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,245 SVJ | 0,301 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
5,04 g |
19,9 g
6,19 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 13,3 g |
Sůl | 1,12 g | 1,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů