Cuketové tyčinky jsou skvělé k pivu nebo vínu, nebo do batohu či kabelky na svačinku :-)
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
cuketa
|
1 kus |
sýr eidam 45%
|
150 g |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
psylium
|
1 lžíce |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
slunečnicová mouka odtučněná
|
20 g |
mouka dýňová
|
10 g |
slunečnicová semínka
|
2 lžíce |
lněné semínko
|
5 lžic |
olivy černé
|
1 hrst |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
250 lžic |
Postup přípravy
-
Nejprve si nastrouháme jednu menší cuketu. Přidáme všechny suché ingredience. Smícháme, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vznikne tužší hmota.Tu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, nařežeme rádílkem na silnější tyčinky. Posypeme strouhanou Nivou a slunečnicovým semínkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 20-30 minut. Po té stáhneme teplotu trouby na 150°C a dopečeme cca 10-20 minut. Až tyčinky vychladnou ještě prřízneme a nalámeme.
Makronutrienty
15%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 227 kJ | 4 000 kJ |
Kalorická hodnota | 293 kcal | 956 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,42 g
6,14 g |
27,5 g
20 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,842 SVJ | 2,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,14 g
2,36 g |
23,3 g
7,71 g |
Bílkoviny | 39,9 g | 130 g |
Sůl | 0,553 g | 1,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů