
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kuličky | |
---|---|
kokos sušený, strouhaný
|
250 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené
|
350 g |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
Těsto | |
máslo
|
250 g |
čokoláda hořká na vaření
|
200 g |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
cukr krystal
|
300 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
300 ml |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
hladká mouka pšeničná
|
300 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Navrch | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
kokos sušený, strouhaný
|
0,5 hrnku |
Postup přípravy
-
Uhňácat lepivou hmotu a naolejovanýma rukama tvořit malé kuličky a ukládat je na pomaštěné velké prkénko.
-
V kastrolku rozpustit máslo s čokoládou, důkladně promíchat a nechat vychladnout. V míse vyšlehat ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem, poté zašlehat zchladlou čokoládovou směs, vanilkovou esenci a mléko a nakonec vmíchat už jen vařečkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít na velký plech (42x32cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, v pravidelných mírných rozestupech poklást kokosovými kuličkami a péct ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 180 stupňů. Jěště horké zalít smetanou a posypat kokosem.
Makronutrienty
56%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 713 kJ | 2 127 kJ |
Kalorická hodnota | 409 kcal | 508 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,6 g
23,9 g |
47,9 g
29,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,86 SVJ | 4,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,4 g
17,6 g |
30,3 g
21,9 g |
Bílkoviny | 5,93 g | 7,36 g |
Sůl | 0,345 g | 0,428 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů