"ČÍNSKÝ" KUŘECÍ PLÁTEK A KUSKUS SE ZELENINOU

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

"ČÍNSKÝ" KUŘECÍ PLÁTEK A KUSKUS SE ZELENINOU

Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní.

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a každý řízek překrojíme napůl, z obou stran osolíme, obalíme ve směsi Solamylu, mleté papriky a Vegety a ihned smažíme v pánvi na oleji z obou stran. Když mají plátky svrchu pevnou krustu, zastříkneme je sojovou omáčkou a lehce podlijeme. Obrátíme, aby nasákly i z druhé strany, ztlumíme plotnu a necháme je chvilku dusit.

  2. Poté vyjmeme, výpek zaprášíme troškou zbylé obalovací směsi, zakápneme sojovkou a troškou vody a rozmícháme, aby vznikl kompaktní sos.

  3. Kuskus: připravíme dle návodu, tzn. na každých 50g kuskusu přilijeme 60ml horké vody, přidáme špetku soli, přiklopíme a necháme asi 10 minut zabalené v ručníku. Kuskus dojde krásně doměkka.

  4. Na oleji necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přisypeme nakrájený pórek a mraženou zeleninu, zalijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme dusit doměkka. Pak směs odstavíme z plotny, vmícháme hotový kuskus, zjemníme máslem a dochutíme Vegetou, solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte