Jednoduchá a chutná příloha či svačinka.
- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
bageta pšeničná, světlá
|
120 g |
máslo čerstvé
|
8 g |
pažitka nať čerstvá
|
20 g |
Postup přípravy
-
Bylinky nasekáme na drobno. Bagetu rozkrojíme podélně na poloviny a lehce potřeme máslem, ramou nebo florou.
Bagetu pečeme na suché nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Pánev by měla být jen lehce rozpálená, aby bageta nezčernala.
-
Na opečenou bagetu nasypeme bylinky.
Servírujeme jako přílohu např. ke steaku. Nebo jako samostatnou svačinku.
Makronutrienty
26%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 243 kJ | 920 kJ |
Kalorická hodnota | 297 kcal | 220 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,4 g
18,7 g |
15,1 g
13,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,04 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
57,2 g
48,9 g |
42,3 g
36,2 g |
Bílkoviny | 2,07 g | 1,53 g |
Sůl | 0,002 g | 0,002 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů