Broskví bylo hooodně, toto jedna z možností...a výtečná !
- 5m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
broskev
|
16 kusů |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
cukr moučka
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Broskve oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na kousky.
Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, přimícháme tvaroh, citron a cukr.
-
Dle potřeby dochutíme, vložíme do misek či nádob na zmrzlinu a dáme zmrazit.
Makronutrienty
72%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 239 kJ | 640 kJ |
Kalorická hodnota | 57,1 kcal | 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,56 g
8,41 g |
25,6 g
22,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,956 SVJ | 2,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,64 g
0,706 g |
4,4 g
1,89 g |
Bílkoviny | 2,14 g | 5,72 g |
Sůl | 0,009 g | 0,025 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů