BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Při pečení vánočního cukroví se nedá zamezit tomu, aby se i té nejšikovnější hospodyňce nezačaly v lednici hromadit vaječné bílky. Jednu variantu upotřebení jsem už předvedla...kokosky, ať už plněné nebo neplněné, jsou pro tento účel jako stvořené. Ale mám ještě jeden tip, jak s těmi přemnoženými lotry naložit.

Až zase nebudete vědět, kam s nimi, upečte rodince ke kafi...

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu, pak po částech zašleháváme cukr a pak už jen vařečkou lehce vmícháme střídavě mouku a rozpuštěný tuk. Nakonec přidáme ořechy, sušené brusinky a kandovanou pomerančovou kůru nebo už zmíněnou kandizovanou směs , vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (rozměr dna 28 x 9cm) a pečeme asi 40-50 minut na 170 stupňů. Teplota a čas pečení jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí.

  2. Vychladlý chlebíček můžeme jen pocukrovat nebo polijeme čokopolevou a necháme zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte