- 4h:15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
5 kusů |
cukr moučka
|
200 g |
polohrubá mouka
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
olej řepkový
|
5 lžic |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 litr |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
3 kusy |
cukr moučka
|
160 g |
máslo čerstvé
|
150 g |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
sušenky
Bebe sušenky, 2 balení
|
200 g |
Poleva | |
čokoláda hořká na vaření
|
200 g |
máslo čerstvé
|
125 g |
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva.Bílky ušleháme do tuha se špetkou soli a lehce přimícháme ke žloutkové hmotě. Dáme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Upečeme při 180°C do růžova.
-
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvařime pudink. Dochutíme rumem a ještě horký ho nalijeme na upečený piškot. Pudink poklademe sušenkami BeBe a necháme vše ztuhnout .
-
Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme na kostičky čokoládu a přidáme máslo. Při mírné teplotě necháme rozpustit. Polevu pořádně vymícháme do hladka a nalijeme na řezy. Necháme ztuhnout minimálně 2 hodiny v lednici.
Makronutrienty
61%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 324 kJ | 1 788 kJ |
Kalorická hodnota | 316 kcal | 427 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,5 g
18,5 g |
48 g
24,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,55 SVJ | 4,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17 g
7,9 g |
22,9 g
10,7 g |
Bílkoviny | 5,52 g | 7,46 g |
Sůl | 0,263 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů