Bábovka ze které teče máslo

Monovaření

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Bábovka ze které teče máslo

Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslim, že tušim, v čem tkví ten zázrak ….. MÁSLO! Už asi půl roku se chystám udělat bábovku podle receptu skvělýho kuchaře, baviče a kamaráda Pepy, kterej ji peče z celý kostky másla. Dneska na ni konečně došlo a je víc než jasný, že jinou už dělat nebudu

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny. /neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou/.

  2. Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu. Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy.

  3. V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.

    Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

    V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.
Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte