Milujete čokoládu? My také. A máme pro vás dobrou zprávu. Pochutnat si na ní můžete, i když máte diabetes – cukrovku, jste na low carb nebo keto dietě. Jak ale vybrat tu správnou? V tomto článku se vám pokusíme odpovědět a poskytnout vodítka k výběru té pravé.
Víme, co jíme

Sirup extrahovaný z kořene čekanky se v poslední době těší velké oblibě. Je ale opravu tak zdravý, skvělý a bez rizik, jak se o něm vykládá? Podívejme se na jeho složení blíže.

Není kalorie jako kalorie. Výživové přínosy potravin nezáleží pouze na jejich složení. Velký vliv má také míra a způsob jejich zpracování. Během sestavování zdravého jídelníčku je důležité zaměřit se především na vhodně zvolené potraviny. Se správným výběrem vám pomůže také dělení potravin právě podle stupně jejich zpracování.

Vyrobit či zakoupit kvalitní sójovou omáčku není jednoduché. Na trhu najdete spoustu náhražek, které se skutečnou sójovou omáčkou nemají mnoho společného a lidem znesnadňují orientaci v nabídce. Naštěstí existuje několik faktorů, kterými se při výběru můžete řídit.

V dnešním díle našeho seriálu o potravinách se zaměříme na šunky a salámy. Poradíme, jak se nenechat zmást a po které šunce v obchodě sáhnout.

Včelí med si lidé oblíbili už před desítkami tisíc let. Po dlouhou dobu to bylo jediné dostupné sladidlo. Nyní je med často preferován jako zdravější alternativa rafinovaného cukru. Med je ale zároveň jednou z nejčastěji falšovaných potravin. S jakými nešvary se můžeme nejčastěji setkat a jak vybrat kvalitní med? To vám poradíme v tomto článku.

Jak se označují vejce a co jednotlivé znaky znamenají? Jak vajíčka skladovat? Jak poznat, že jsou čerstvá? Posviťme si na ně....