- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová plec
|
600 g |
cibule
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
2 lžíce |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
200 ml |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
paprika sladká mletá
|
2 lžičky |
nové koření
|
4 kuličky |
sůl
|
1 lžička |
netučný vývar
|
500 ml |
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžičku papriky a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
-
Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.
-
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
-
Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Makronutrienty
14%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 472 kJ | 1 658 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,62 g
1,14 g |
9,2 g
4,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,262 SVJ | 0,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,86 g
2,1 g |
27,6 g
7,39 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 28,8 g |
Sůl | 0,798 g | 2,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů