Svatební dortová lízátka- cake pops

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Svatební dortová lízátka- cake pops

Postup přípravy

  1. Bílky šleháme s cukrem do sněhu, pak na menší otáčky postupně zašleháváme po jednom žloutku střídavě s olejem.

    Nakonec ručně vmícháme mouku.

    Pečem v dortové formě ( menší, do průměru 24 cm)

  2. Korpus po vychladnutí rozdrobíme . Můžeme přibarvit gel. barvou, aby jsme měly barevný vnitřek. Já obarvila až kvalitním džemem.

  3. V robotu si vyšleháme 1 mascarpone se 2 lžícemi moučkového cukru a asi 100 ml šlehačky do hladkého krému.

  4. Přendám metlu na míchání a přisypu rozdrobený dortový korpus a 3 lžíce džemu, já použila lesní směs .Vše nechám robotem zpracovávat, dokud se piškot zcela s krémem nespojí a nerozdrtí.

  5. Pak jsem si rozvážila po 25 g a ručně tvarovala do kuliček. Dala na pečící papír a nechala pořádně vychladit. Napíchnout spodní stranu na lízátkové tyčky.

  6. Máčíme do čokolády a zdobíme dle fantazie. Já zdobila na přání.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte