Skvělé lowcarb pohoštění či večeře - variace na sekanou.
Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sekaná | |
---|---|
krůtí maso mleté
|
1 kg |
vajíčka
|
4 kusy |
dýně
nahrubo nastrouhat
|
1 kus |
mrkev
nahrubo nastrouhat
|
4 kusy |
cibule červená
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
8 kusů |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
chilli mleté - kajenský pepř
|
1 špetka |
Krém | |
brokolice
lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré
|
250 g |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
lučina
|
100 g |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Na ozdobu | |
mozzarella
|
100 g |
červená paprika
|
1 kus |
vajíčka
|
1 kus |
mrkev
|
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
VŠE SMÍCHÁME a dáme do dvou různě velkých forem, do kterých sevřete pečící papír; PEČEME na 18O°C podle výšky (4O-6O minut)
pozn.: menší korpus jsem měla poměrně vysoký a až po půl hodině pečení jsem zjistila, že se to spíše dusí, než peče - slila jsem tedy šťávu a pekla dál.
-
1/4 kg brokolice lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré
1 palouček vmíchat do vychladlého pyré
sůl, pepř dle chuti
-
Dohotovení:
vychladlé korpusy potřeme pyré a zdobíme dle libosti
zde 1 balení minimozzarelly, dvě pidi papriky, 1 vejce natvrdo, něco mrkvích škrábanců, celý pepř
Makronutrienty
30%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 1 900 kJ |
Kalorická hodnota | 96,9 kcal | 454 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,59 g
1,64 g |
26,2 g
7,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,559 SVJ | 2,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,66 g
1,4 g |
21,9 g
6,57 g |
Bílkoviny | 8,45 g | 39,6 g |
Sůl | 0,353 g | 1,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů