Rybí Kousky v Mandlovo – Arašídové Krustě

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Rybí Kousky v Mandlovo – Arašídové Krustě

Tato strouhanka je pro mě lepší než klasická moučná. Všechno, co v ní obalím míří do trouby, takže žádný kapající olej. Na Rybí Kousky v Mandlovo – Arašídové Krustě budeš potřebovat jen pár ingrediencí.

Postup přípravy

  1. Mandle s arašídy vlož do mixéru a rozmixuj na „mouku“. Nemixuj moc dlouho, aby se ti nezačalo dělat máslo. K rozmixované směsi přidej sůl, pepř a uzenou papriku. Celou směs promíchej. V druhé misce si rozkvedlej vajíčko a můžeš začít obalovat. Při tomto obalování vynechávám bílou mouku, takže to je spíš dvojobal. Rybí kousky namáčím ve vajíčku a potom obaluji v mandlovo – arašídové krustě.

  2. Troubu předehřej na 180 stupňů a peč 10 – 15 minut. Záleží na velikosti rybích/masových kousků. V půlce pečení můžeš kousky v troubě otočit.

  3. Rybí kousky můžeš podávat s avokádovým dipem, guacamole, domácí majonézou a jakoukoliv zeleninou na páře nebo pánvičce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat