Plněný patizon

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Plněný patizon

Postup přípravy

  1. Houby a cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.

  2. Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Patizon umyjeme, seřízneme vršek tak, aby vznikla poklička. Z vnitřku vydlabeme všechna semínka. Patizon naplníme připravenou směsí masa a hub.

  4. Vložíme do pekáčku, na směs položíme seříznutý vršek patizonu, mírně podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Během pečení poléváme patizon výpekem.

  5. Tip

    Místo lesních hub lze použít žampiony, někdy místo hub přidám papriku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte