Další skvělé lowcarb jídlo, které připravila moje drahá polovička. :)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Placičky | |
---|---|
krůtí maso mleté
já měla kuřecí
|
500 g |
vajíčka
|
1 kus |
hořčice dijonská
|
2 lžičky |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
směs koření na mleté maso
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
2 špetky |
sádlo
|
2 lžíce |
Zelenina | |
dýně Hokkaido
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
cibule červená
|
2 kusy |
slunečnicová semínka
|
1 hrst |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř barevný celý
|
1 g |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Postup: všechny uvedené ingredience důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžící tvoříme placičky, které usmažíme z obou stran.
-
Postup: zeleninu nakrájíme, dáme na plech, posypeme semínky. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a upečeme v troubě.
Makronutrienty
30%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 356 kJ | 2 117 kJ |
Kalorická hodnota | 85 kcal | 506 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,09 g
2,14 g |
30,3 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,509 SVJ | 3,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,13 g
1,04 g |
24,6 g
6,2 g |
Bílkoviny | 7,61 g | 45,2 g |
Sůl | 0,564 g | 3,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů