Ovocná zmrzlina - LC

Oli

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Ovocná zmrzlina - LC

Skvělá nízkosacharidová pochoutka...Dělala jsem poloviční dávku, v ručním mixéru se sekacím nástavcem, takže to trvalo mnohem déle.

Děkujeme Luci Bravencové za recept, inspirováno Janou Florentýnou Zatloukalovou

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny kromě mléka umístěte do kuchyňského robota se sekacím nástavcem, případně do výkonného mixéru.

    Zapněte na plné obrátky a pozvolna přilévejte mléko – ale jen malinko, aby se obsah nádoby mohl spojit dohromady. Pár lžic úplně stačí. Když to přeženete, uděláte si ledový ovocný koktejl, ne zmrzlinu. Raději, místo přilévání mléka, několikrát zastavte robota, stěrkou promíchejte obsah nádoby a pokračujte v mixování.

  2. Mixujte, dokud nevznikne mražený krém, asi půl minuty až minutu. Ihned podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte