Omáčka z červené čočky, ala Bolognese

Jídelní plán

Omáčka z červené čočky, ala Bolognese

"Červená omáčka" je jasný těstovinový hit. A je úplně jedno, jestli s masem, nebo bez.

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, mrkev můžete nastrouhat. Cibulku a česnek nasekejte najemno.

    Na oleji osmahněte zeleninu - začněte cibulkou. Až začne zlátnout, přidejte česnek a společně trochu zarestujte. Poté přidejte papriku a mrkev. Zeleninu chvilku prožeňte po pánvi, aby restováním chytla lehce karamelizovanou chuť. Poté přidejte červenou čočku, passatu, sůl, koření a zalijte vodou. Přikryjte poklicí a pomalu probublávejte, dokud nebude čočka měkká. Dochuťte a můžete podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte