Nízkosacharidové tacos s mletým masem

Adéla Kábelová

Nízkosacharidové tacos s mletým masem

Mexické tacos je jídlo, které se dá připravit na řadu různých způsobů. Klasicky se jedná o malou tortillu, která se většinou plní mletým masem, ale existují i různé vegetariánské varianty třeba s fazolemi. V nízkosacharidové stravě můžeme klasickou pšeničnou nebo kukuřičnou torillu nahradit listy salátu.

Postup přípravy

  1. Na masovou směs si na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm chvíli restujeme nejprve nadrobno nakrájenou červenou cibulku a následně také mleté maso. Větší kusy masa se snažíme vařečkou rozdělit na menší. Maso okořeníme speciálním kořením na tacos, případně uzpůsobíme podle toho, co nám chutná. Já jsem použila takovou alternativou tacos koření podle toho, co jsem našla doma - oregano, paprika, kajenský pepř, římský kmín, sušený česnek, sůl a pepř. K orestovanému masu přidáme na kostičky nakrájené papriky a chvíli restujeme, případně dusíme doměkka. Směs by neměla obsahovat příliš vody/šťávy.

    Na salátové tortilly jsem pooužila salát little gem, lépe fungují ty větší vnější listy. Ty jsem omyla a osušila.

    Hotovou masovou směs jsem pak navrstvila na salátové tortilly a dozdobila kousky čerstvých rajčat, plátky avokáda, červenou cibulkou, čerstvým korindrem a nastrouhaným sýrem queso manchego (použít lze i cheddar nebo mozzarella). Tacos můžeme nakonec zakápnout šťávou z limety nebo i nějakou pálivou omáčkou, která odpovídá pravidlům nízkosacharidového stravování.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte