Nepečený tvarohový dort

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Nepečený tvarohový dort 1 další fotka

Jednoduše a skvělý výsledek...

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme v mixéru, jemnou drť smícháme se změklým máslem. Kruhovou otvírací formu o průměru 24 cm vysteleme alobalem (dno i boky). Alobal uhladíme. Lžící natlačíme na dno a do poloviny boků formy sušenkovou směs. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu nebo na půl hodiny do mrazáku.

  2. Rozmixujeme jahody.

    V trošce vody necháme nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotýnce nebo v mikrovlnce opatrně rozpustíme. Nesmí se vařit!

  3. Zvlášť ušleháme šlehačku, přišleháme tvaroh, cukr, šťávu z limetky nebo citrónu. Přidáme rozpuštěnou vlažnou želatinu a rozmixované jahody. Promícháme a nalijeme do sušenkové skořepiny. Urovnáme povrch a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.

  4. Potom odstraníme formu a alobal a dozdobíme šlehačkou a ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte