
Mrkvový karboše jsou nadčasový i když příprava zabere půl hoďky našeho cenného času, který bychom mnohem více efektivně využili k slídění na FCB.
- 1h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
mrkev
|
2 kusy |
fazole bílé sterilované
|
400 g |
cibule
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
tymián sušený
|
1 lžička |
rozmarýn
|
1 kus |
mouka rýžová polohrubá
|
80 g |
olej řepkový
|
200 ml |
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme, fazole mixneme v chopperu, cibule najemno. Vše zapracujeme s moukou (můžeme přidat sušené kvasnice). Mučíme hmotu tak dlouho, až to vzdá a drží pohromadě. Kdyby to jo nedrželo, trocha šlemu z kysaného zelí nebo láku z okurek plus přídavek mouky tomu dokáže domluvit. Olej musí být rozpálený a vydržíme s nervy při obracení, aby to byla křupajda a ne mastná cákota. Přeji dobrou chuť :)
Makronutrienty
42%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 075 kJ | 2 600 kJ |
Kalorická hodnota | 257 kcal | 621 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,1 g
1,43 g |
43,9 g
3,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,81 SVJ | 4,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
1,59 g |
50,6 g
3,85 g |
Bílkoviny | 3,9 g | 9,44 g |
Sůl | 0,993 g | 2,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů