Mléčná "majonéza" bez vajec

Jídelní plán

Mléčná "majonéza" bez vajec

Jak udělat domácí majonézu, pokud nemůžete vejce? Tenhle recept je super rychlý a dobrý - potřebujete jen výkonný mixér.

Postup přípravy

  1. Pro přípravu mléčné majonézy si připravte 250 ml oleje a 100 ml mléka - může být i rostlinné. Olej i mléko by měly mít pokojovou teplotu. Do vysoké nádoby nalijte mléko a pomalu přilévejte olej. Mixujte, dokud nemá majonéza požadovanou konzistenci. Ideální pohyb je sjet mixérem na dno a pomaličku vytahovat nahoru. Poté pomalu dolů a opět několikrát nahoru. Po umixování základní majonézy přidejte sůl, pepř a trochu hořčice podle chuti. Můžete do majonézy přidat i další ingredience, jako např. sojovou omáčku, jogurt, nakrájenou cibuli, okurku nebo kapary, čerstvé bylinky nebo česnek.

    Pro lehčí "majonézu" můžete zkusit také tento dietní recept z vajec.

    Dip ala majonéza z vařených vajec

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte