- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
125 g |
125 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
10 g |
10 g |
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 60 g |
60 g |
120 g |
120 g |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si na pánvi na olivovém oleji chvilku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni a rýži - společně chvíli restujeme. Přidáme sušená rajčata a podlijeme trochou vody. Osolíme a opepříme a vaříme podle návodu na balu rýže. Já vždy čekám až se voda odpaří a poté trochu přidám. Takto pokračuji do doby, než bude rýže měkká. Ke konci jsem do rizota vmíchala parmazán a petrželku.
Lososa jsem dělala v horkovzdušné fritéze, případně jej můžeme upéct v troubě nebo na orestovat na pánvi.
Makronutrienty
53%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 639 kJ | 2 519 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 602 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,6 g
2,44 g |
65,6 g
9,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,66 SVJ | 6,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,79 g
1,38 g |
22,8 g
5,43 g |
Bílkoviny | 9,17 g | 36,2 g |
Sůl | 0,598 g | 2,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů