Krásné na pohled, chutné lowcarb na chuť...ryba nezklame.
Děkujeme Věře Husákové za tip :)
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
pstruh
já měla lína
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
česnek stroužky
|
1 kus |
Kedlubna | |
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lína omyji, osuším, osolím, pokapu citronem a nechám alespoň hodinu odležet. Mezitím si uvařím na skus kedlubnu v osolené vodě s trochou kurkumy.
-
Zapékací misku vytřu máslem, dám osušenou rybu do které jsem vložila plátek másla, nakrájený stroužek česneku, nasypu kolem kedlubnu a peču na 180°C 25 minut.
Makronutrienty
8%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 576 kJ | 2 241 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 536 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,87 g
0,219 g |
7,27 g
0,853 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,187 SVJ | 0,727 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,1 g
12,3 g |
31,5 g
47,9 g |
Bílkoviny | 14,9 g | 57,8 g |
Sůl | 1,66 g | 6,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů