Květákové medailonky - LC

Květákové medailonky - LC

Rád se přiznám, že někdy zamýšlím vytvořit zcela jiný tvar, jinou konzistenci jídla a buď musím už při výrobě změnit postup, nebo Pán Bůh sám zasáhne jako dnes. I když popravdě jsem si to myslel, že to tak dopadne, ale malinko doufal. Na druhé fotce jak jsem zamýšlel (takové nugetky, či krokety) nakonec se teplem v troubě trochu rozjely a tak holt medailonky, ale na chuti nic neubraly, jsou vynikající a hodí se jako přílohové, nebo jen tak samotné ke studené omáčce, třeba z pečených paprik.

Od Jozefa Kabáta luxusní nízkosacharidová třeba příloha, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Ze včera zbyl květák, resp. rozsekaný květák, protože jsem dělal rizoto a tak jsem ho ještě tyčovým mixérem vyšlehal do květákového těsta, ze kterého jsem přes utěrku vymačkal vodu. Květákové hmoty bylo 400 g po vymačkání vody, přidal jsem 2 vejce, měl jsem zbytek parmezánu 100 g a přidal jsem ještě 200 g goudy (oba sýry jsem nastrouhal najemno). Osolil, opepřil a pitvořil se s nugetkami, těsto bylo přeci jenom bez přidání jakékoliv suché složky mokřejší (nechtěl jsem použít žádnou mouku), nakonec potřel žloutkem, aby se udělala navrchu krusta a vidličkou udělal šráfky, aby to bylo hezčí.

  2. A prd platné, těsto se rozjelo, ale super, že neslilo v jednu placku. Pekl jsem na 180°C cca 30 minut do zezlátnutí. Chuť vynikající.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte