Silný vývar je základ zdravého stravování, tento je obohacený o lowcarb svítek.
Další vařeníčko zde:
https://www.instagram.com/p/CcKgxZQLsMv/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 4h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vývar | |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 kusy |
4 kusy |
1 g |
1 g |
6 kuliček |
6 kuliček |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Svítek | |
2 kusy |
2 kusy |
5 lžic |
5 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na másle osmahneme skelet a poté zeleninu, přidáme koření a zalijeme vodou. Necháme táhnout na mírném ohni. (Já vařím dle toho jak jsem doma a mám čas, většinou tak 3-4 hodiny). Poté scedíme, obereme maso a nakrájíme zeleninu.
-
Vše krom másla si smícháme dohromady. V pánvi rozpustíme máslo a nalijeme těstíčko, pomalu opékáme dozlatova.
Makronutrienty
22%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 643 kJ | 2 765 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 661 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,42 g
1,45 g |
23,3 g
6,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,542 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
9,8 g |
51 g
42,2 g |
Bílkoviny | 6,87 g | 29,6 g |
Sůl | 0,568 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů