Moooc dobré, zdravé a barevné to bylo :). Splňuje i LC nízkosacharidové jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
300 g |
olivový olej
|
10 ml |
kořenicí směs na čínu
|
1 lžička |
ředkvičky
|
6 kusů |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
200 g |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Kedlubnové brambory | |
kedlubna
|
2 kusy |
kmín drcený
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
Dip | |
zakysaná smetana
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
1 svazek |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem, kořením a necháme v lednici odležet.
-
Kedlubny okrájíme, pokrájíme na menší kostky a vaříme jako brambory, stačí 10 mimut.
-
Najemno nakrájíme jarní cibulky komplet i s natí a zamícháme do zakysané smetany, osolíme a dáme vychladit.
-
Na rozpálený olej dáme maso, orestujeme a hned přidáme hlívu, na měsíčky ředkvičky a společně restujeme doměkka, asi 15 minut.
Můžeme si nakonec lehce podlít vodou, dokořeníme.
-
Servírujeme maso, kedlubny, dip a nezapomeneme na barevnou zeleninu :).
Je to moc dobré :)
Makronutrienty
19%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 570 kJ | 2 993 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 715 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
1,39 g |
21,6 g
7,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,66 g
9,99 g |
50,7 g
52,5 g |
Bílkoviny | 8,26 g | 43,4 g |
Sůl | 1,36 g | 7,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů