LOSOS PEČENÝ NA MÁSLE A SMETANOVÉ BRAMBORY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

LOSOS PEČENÝ NA MÁSLE A SMETANOVÉ BRAMBORY

Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali...

Postup přípravy

  1. Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat. Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma roztlačenými stroužky česneku a snítkou čerstvého rozmarýnu.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na cca 3mm silné plátky. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme sádlem a na dno vyskládáme vrstvu brambor, těsně vedle sebe, lehce osolíme, uložíme další vrstvu, opět lehounce osolíme, posypeme sušeným česnekem a rozmarýnem, uložíme další vrstvu brambor a opět osolíme. takto pokračujeme stále dokola, každou vrstvu mírně osolíme, každou druhou zasypeme sušeným česnekem a rozmarýnem.

  3. Poté vše zalijeme smetanou, pekáč neprodyšně uzavřeme a pečeme na 180 stupňů do poloměkka (asi 45 minut). Pak víko odklopíme a brambory dopečeme do barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte