Krůtí prsa s červenou cibulí, žlutou paprikou, koriandrovou natí, avokádem a batátovými kolečky

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Krůtí prsa s červenou cibulí, žlutou paprikou, koriandrovou natí, avokádem a batátovými kolečky

Tuto večeři jsem stvořila na základě svých tehdejších tex-mex chutí a stavu surovin doma. Krůtí prsa jsou libová, avokádo je proto skvělý doplněk k nim.

Postup přípravy

  1. Batáty omyjte a vydrhněte jemným kartáčkem na zeleninu, poté je nakrájejte na kolečka. Plech vyložte pečicím papírem, ten potřete kokosovým olejem a rozložte na něj kolečka batátů. Osolte je a pokapejte kokosovým olejem a pečte v troubě rozpálené na 250 °C přibližně 15 minut, v polovině doby je otočte.

  2. Krůtí prsa odblaňte, nakrájejte na tenší plátky, osolte a okořeňte římským kmínem. Na oleji je orestujte a poté dochuťte trochou limetkové šťávy.

  3. Mezitím očistěte papriku, zbavte ji semínek a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Koriandrovou nať nasekejte. Avokádo rozkrojte na poloviny, odstraňte pecku, dužninu vyberte ze slupky lžící a rozmačkejte ji s prolisovaným česnekem, limetkovou šťávou, solí a koriandrovou natí.

  4. Krůtí prsa podávejte posypaná kostičkami papriky, kolečky cibule a koriandrovou natí a doplňte je batátovými kolečky a ochuceným rozmačkaným avokádem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte