Skvělé lowcarb křupavé pečivo, nejen pod tatarák, ale i nosič pomazánky, obložené jako chleba...
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krekry | |
---|---|
5 lžic |
5 lžic |
5 lžic |
5 lžic |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 g |
3 g |
50 g |
50 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Vše zaliji cca 100ml horké vody a nechám asi 15 minut odpočinout. Nanesu na pečící papír, naznačím tvary a peču na 180°C 20 minut, pak nalámu, otočím a dopeču.
Makronutrienty
25%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 359 kJ | 354 kJ |
Kalorická hodnota | 325 kcal | 84,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,9 g
1,09 g |
3,63 g
0,283 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,39 SVJ | 0,363 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26 g
5,59 g |
6,75 g
1,45 g |
Bílkoviny | 14,8 g | 3,86 g |
Sůl | 1,6 g | 0,416 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů