- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
250 g |
hovězí mleté maso
|
250 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
rohlíky
|
3 kusy |
vajíčka
|
1 kus |
slanina anglická
|
100 g |
olej řepkový
|
1 lžíce |
párky spišské
|
200 g |
vajíčka
|
2 kusy |
paprika kapie
|
1 kus |
Navrch | |
sýr eidam 45%, strouhaný
|
100 g |
Postup přípravy
-
250g hovädzieho a 250g bravčového mäsa si pomeliem, pridám soľ, mleté čierne korenie, 3 rožky, ktoré som namočila do vody a vyžmykala, 1 väčšie vajíčko zmes poriadne vymiešam.
-
Na dno pekáča poukladám slaninku a pridám trošku oleja, zmes rozdelím na dve rovnaké časti, jednu časť rozložím do pekáča a na ňu poukladám pokrájané párky, vajíčko a kápiu zakryjem zbytkom mletého mäsa, podlejem 100 ml vody a dám piecť na 180°cca 40minut.
-
Pred dopečením pridám postrúhaný syr.
Podávam zo zemiakovou kašou alebo šalátom.
Makronutrienty
20%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 160 kJ | 3 832 kJ |
Kalorická hodnota | 277 kcal | 916 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,58 g
0,5 g |
28,3 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,858 SVJ | 2,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g
7,28 g |
69,3 g
24,1 g |
Bílkoviny | 14,4 g | 47,4 g |
Sůl | 1,43 g | 4,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů