
Prostě klasika...
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
játra kuřecí
|
500 g |
cibule
|
2 kusy |
kmín celý
|
1 lžíce |
hladká mouka pšeničná
|
2 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
0,5 lžičky |
slunečnicový olej
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do hrnce dejte rozpálit olej, cibulku nakrájejte nadrobno a osmahněte do zlatova. Játra pokrájejte na kousky a dejte na cibulku. Orestujte, přidejte kmín, zase orestujte. Přidejte mouku, zase krátce orestujte a zalijte asi 1 litrem studené vody. Zamíchejte a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Pak už je dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
15%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 962 kJ | 1 762 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 421 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,58 g
0,864 g |
10,2 g
1,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,558 SVJ | 1,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
2,06 g |
30,8 g
3,76 g |
Bílkoviny | 14,2 g | 26 g |
Sůl | 0,527 g | 0,964 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů