Hedvábná květáková kaše

Jídelní plán

Hedvábná květáková kaše

Tato květáková kaše je luxusní, smetanová nebo i slavnostní příloha kamkoliv, kam byste zvažovali klasickou bramborovou kaši. Vypadá skvěle a chutná ještě líp. Dejte květáku šanci!

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl.

    Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku.

    Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku), přidáme podle chuti muškátový oříšek a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  2. Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte