Filet ze pstruha na listovém salátu

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Filet ze pstruha na listovém salátu

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.

Postup přípravy

  1. Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.

  2. Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.

  3. Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.

    Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte