Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pstruh | |
---|---|
pstruh filet
|
400 g |
mangold
|
6 listů |
kapusta kadeřavá, kadeřávek
|
20 g |
rajčata cherry
|
6 kusů |
ocet balsamikový
|
0,5 lžičky |
ocet balsamikový, krém
pomerančového balzamikového krému
|
1 lžička |
kořenicí směs citronový pepř
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.
-
Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.
-
Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.
Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.
Makronutrienty
13%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 349 kJ | 1 164 kJ |
Kalorická hodnota | 83,3 kcal | 278 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,29 g
0,456 g |
7,65 g
1,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,229 SVJ | 0,765 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,81 g
0,728 g |
9,39 g
2,43 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 40,4 g |
Sůl | 0,197 g | 0,656 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů