Včera byly nasladko, dnes naslano.
Pečení, vaření, smažení, dušení atd. naleznete ↙️
https://www.instagram.com/p/CcC5lEGLdKY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:15m
- 17 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
155 g |
mouka kokosová
|
50 g |
voda
|
300 ml |
máslo čerstvé
|
125 g |
vajíčka
|
4 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
15 g |
sůl
|
1 špetka |
Pomazánka | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
majonéza
|
1 lžíce |
česnek stroužky
|
2 kusy |
červená řepa sušená v prášku
jelikož extrémně nesnáším chuť řepy, ale miluji její barvu, používám sušenou, je jen lehce cítit a krásně obarví
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Na ozdobu | |
polníček
|
1 hrst |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ
|
50 g |
Postup přípravy
-
Vodu s máslem a solí dáme vařit, až se rozpustí máslo a voda se bude vařit nasypeme smíchané mouky s PDP a začneme odpalovat, stále míchat. Odpalujeme alespoň 5 minut, dokud není těsto lesklé, kompaktní a hladké. Těsto necháme vychladnout, když je těsto dostatečně vlažné vmícháme postupně vajíčka. Pak dáme do sáčku a stříkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (do zezlatnutí).
-
Na pomazánku si vše dohromady smícháme (či vyšleháme).
-
Banánek rozřízneme, naplníme krémem a dozdobíme (balkánský sýr, naklíčené ředkvičky, polníček)
Makronutrienty
13%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 048 kJ | 751 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 180 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,6 g
1,73 g |
3,3 g
1,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,46 SVJ | 0,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
8,63 g |
15,9 g
6,19 g |
Bílkoviny | 8,81 g | 6,32 g |
Sůl | 0,731 g | 0,524 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů