
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kuřecí prsa
|
180 g |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
smetana na vaření
|
180 g |
petrželka, petrželová nať
|
4 snítky |
česnek
|
4 stroužky |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
0,5 lžičky |
máslo čerstvé
|
1 oříšek |
droždí kostka
|
150 g |
Postup přípravy
-
Cibulku pokrájíme na jemno a na oříšku másla osmahneme dohněda. Přidáme droždí, na mírném plamení mícháme a třeme, dokud se nerozpustí. Necháme zchladnout.
Mezitím si připravíme najemno nakrájenou petrželku. Pokud ji nemáte, vůbec nic se neděje - v receptu je i další koření, které knedlíčky příjemně ochutí.
Do food procesoru nakrájíme na menší kostky drůbeží maso - lze použít jakékoliv libové a beze šlach - např. krůtí nebo kuřecí prsa. Přidáme droždí, všechny ostatní suroviny a rozmixujeme dohladka.
Do vzniklé kaše nakonec vmícháme nakrájenou petrželku.
K varu přivedeme cca 2 litry osolené vody. Do vroucí vody potom lžící upouštíme knedlíčky v požadované velikosti. Necháme provařit. Nejlépe je vyzkoušet si směs na jednom knedlíčku - ochutnat, potom případně dochutit.
Knedlíčky můžeme vyjmout a vložit do polévky. Případně přidáme zeleninu, vývar, dochutíme a máme vynikající polévku.
Makronutrienty
20%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 513 kJ | 861 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 206 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,82 g
1,98 g |
8,09 g
3,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,482 SVJ | 0,809 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,86 g
4,11 g |
9,84 g
6,9 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 22,6 g |
Sůl | 0,577 g | 0,968 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů