![DANČÍ MASO z pomalého hrnce](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/5033/GM5P8VA87P/recipes.view.hero/72631707_2426277864278630_1626114539986616320_o.jpg)
Tato jednoduchá úprava dančího masa nemá chybu...
- 4h:10m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 300 g |
1 300 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a zbavíme tuku. Ze všech stran důkladně osolíme a okořeníme mletým pepřem. Zprudka orestujeme v pánvi a přendáme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zlatohněda, poté zalijeme vývarem, necháme "odvařit" a vlijeme k masu. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na vyšší stupeň asi 4 hodinky.
-
Měkké maso vyjmeme, uložíme do pekáčku, lehce podlijeme a uložíme zakryté do trouby jen tak na 150 stupňů, aby nám nevychladlo. Šťávu přecedíme do kastrůlku, zahustíme trochou hotové jíšky a ještě lehce provaříme.
Makronutrienty
4%
78%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 521 kJ | 1 263 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,09 g
0,171 g |
2,65 g
0,415 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,109 SVJ | 0,265 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,62 g
1,26 g |
11,2 g
3,04 g |
Bílkoviny | 20,7 g | 50,2 g |
Sůl | 0,62 g | 1,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů