Čokoládovo-avokádové lanýže

Kateřina Gallinová

Čokoládovo-avokádové lanýže

Myslím si, že avokádo s kakaem je naprosto skvělá kombinace. V chladničce by měly lanýže, teoreticky, vydržet alespoň dva dny, ale nedostaly k tomu sebemenší šanci. Pokud vám ale avokádo v žádné podobě nechutná, určitě si tady na Jídelním plánu najdete čokoládové lanýže, truffles či kuličky z jiných surovin.

Postup přípravy

  1. Avokádo rozkrojte na polovinu, vyndejte pecku a dužninu ze slupky vydlabejte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte dužninu z avokáda a dohladka ji rozmixujte.

  2. V silnostěnném kastrůlku při velmi slabém výkonu plotýnky nebo na vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte ji k rozmixovanému avokádu a důkladně spolu promíchejte.

  3. Pokud je čokoládovo-avokádová hmota příliš měkká, aby z ní šly tvarovat kuličky, uložte ji na chvíli do chladničky. Poté lžičkou části hmoty odebírejte a pomocí dlaní tvořte kuličky a obalujte je v kakaovém prášku. Skladujte v chladničce a brzy spotřebujte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte