Boloňská omáčka s cudlemi v řeckém stylu

Adéla Kábelová

Boloňská omáčka s cudlemi v řeckém stylu

Boloňská omáčka a těstoviny nebo cuketové nudle (pokud se stravujeme nízkosacharidové) je takové klasické nenáročné jídlo. Tato řecká verze je vylepšená o papriku, olivy a sýr feta.

Postup přípravy

  1. Začneme boloňskou omáčkou. Na pánvi si rozehřejeme část olivového oleje (zbytek použijeme na přípravu cuketových nudlí). Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriku, cca třetinu cukety a chvíli restujeme. Ke směsi následně přidáme česnek a dále restujeme. Po chvíli přidáme také mleté maso a celou směs ochutíme solí, pepřem, sušeným oreganem a trochou balsamikového octa. Když je maso dobře orestované, přidáme na pánev zhruba polovinu konzervy krájených rajčat. Přiklopíme a pomalu dusíme zhruba 45 - 60 minut.

    Na cudle vezmeme větší cuketu a speciální škrabkou vytvoříme nudle. Použít lze i obyčejnou škrabku na brambory, kterou vytvoříme širší ploché nudle. Většinou okrájím cuketu kolem dokola, měkký střed se semínky nepoužívám. Cudle restujeme na troše olivového oleje do doby, než se prohřejí. Stačí 1 - 2 minuty. Měly by zůstat stále trochu pevné.

    Cudle dáme na talíř, přidáme boloňskou omáčku a dozdobíme překrojenými cherry rajčaty, olivami, nasekanou petrželkou a sýrem feta.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte