Zajímavá lowcarb zmrzlina, zkusíte?
Děkujeme Zdeňce Watzingerové za recept :)
- 10m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
bazalka čerstvá
|
50 g |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
mascarpone
|
250 g |
bílý jogurt smetanový
|
400 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
50g bazalkových listů rozmixovat s trochou sladidla, v mixeru spojit 1 smetanu ke šlehání,1 mascarpone, cca 400g hustého jogurtu, šťáva z poloviny citronu....pak buď nalít do nádoby a nechat zmrazit, nebo použít zmrzlinovač.
Makronutrienty
14%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 947 kJ | 1 120 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 268 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
2,54 g |
5,06 g
3,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 0,506 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
14,6 g |
26,1 g
17,3 g |
Bílkoviny | 3,19 g | 3,77 g |
Sůl | 0,082 g | 0,098 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů