Lahodný lowcarb dezert, zkuste :)
Další nápady, recepty, videa a inspirace:
@hrisny_lowcarb
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=YzAwZjE1ZTI0Zg==
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandlová mouka
|
170 g |
vajíčka
|
1 kus |
dýně Hokkaido
|
0,5 kusu |
skořice celá
|
2 kusy |
badyán celý
|
4 kusy |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
bílý jogurt
|
140 g |
čekankový sirup
|
10 g |
borůvky
|
1 hrst |
brusinky čerstvé
|
50 g |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
30 g |
Postup přípravy
-
Dýni povaříme doměkka s kořením, vyjmeme koření, rozmixujeme a necháme vychladnout. Přidáme mouku, vajíčko a pořádně promícháme. Formu vymažeme a rozložíme těsto, pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Tvaroh, jogurt a sirup si smícháme. Naskládáme na korpus ovoce a čokoládu, zalijeme krémem a opět posypeme ovocem a čokoládou. Necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
33%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 692 kJ | 714 kJ |
Kalorická hodnota | 165 kcal | 171 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,33 g
3,92 g |
9,62 g
4,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,933 SVJ | 0,962 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
2,82 g |
12,2 g
2,91 g |
Bílkoviny | 6,87 g | 7,08 g |
Sůl | 0,069 g | 0,071 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů