Výborný lowcarb dezeert či snídaně, rychlé a zdravé.
Děkujeme Petře Šenkové za recept :)
- 33m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Spodní vrstva | |
---|---|
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Vrchní vrstva | |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Spodní vrstva:
- vše vymíchat a nalít na spodní část skleničky - na 30 min do lednice
Vrchní vrstva:
- vše v mixeru vymixujeme a poté nalijeme na spodní vrstvu.
Necháme min 3 hodiny v lednici (úplně nejlépe přes noc), zdobíme ovocem.
Makronutrienty
34%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 754 kJ | 2 039 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 487 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,85 g
1,47 g |
26,6 g
3,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,985 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
9,03 g |
44,3 g
24,4 g |
Bílkoviny | 2,73 g | 7,39 g |
Sůl | 0,154 g | 0,417 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů